DWQA QuestionsCategory: QuestionsКои са основните характеристики и изисквания на българския турист към предлаганите туристически продукти?
Камен Михалков asked 6 years ago

Кои са основните характеристики и изисквания на българския турист към предлаганите туристически продукти?

1 Answers
generaladmingeneraladmin Staff answered 6 years ago

Съгласно проучванията на Министерство на туризма и други институции, българските туристи са най-доволни от естествените природни дадености и културно-историческите забележителности, lъзможностите за разходка и контакт с местните хора. Те оценяват подобрения комфорт на базата за стационарен планински туризъм след трансформацията на повечето почивни домове в хотели и появата на малки заведения за настаняване със специфична атмосфера.

Същевременно, често са недоволни от чистотата и поддръжката на настанителната база, качеството и разнообразието на храните и напитките и сравнително ограниченото предлагане на допълнителни съоръжения и услуги в отделните обекти и туристическите центрове като цяло. Най-остри дефицити на продукта се установяват по отношение на туристическата информация, състоянието на инфраструктурата (особено пътищата и указателните табели), забавленията за деца и алтернативите за лошо време.

 

Моля, отделете минута, за да оцените отговора, който получихте чрез въпросника, наличен на следния линк: https://steps-bgmk.eu/prashalnik/

Your Answer

14 + 15 =