DWQA QuestionsCategory: QuestionsКакво очаква туристът от селския туристически продукт?
Борислав Иванов asked 6 years ago

Какво очаква туристът от селския туристически продукт?

1 Answers
generaladmingeneraladmin Staff answered 6 years ago

Това, което туристът търси и очаква да получи от почивка на село, е:

  • Контакт с природата и тишина – селската среда често е синоним на природната и изисква особено внимание към зеленината и озеленяването – както в селските дворове, така и в селищната и извънселищната среда;
  • Селски бит като фон и елемент на отдиха, възстановяващи прекъснатата връзка между урбанизирания турист и неговия произход.
  • Природни забележителности – богатството и разнообразието им все повече мотивират хората при избор на място за почивка.
  • Културно-исторически обекти и събития – в този смисъл селският туризъм се свързва с културния туризъм;
  • Практическа опитност – туристът търси все по-активния отдих не само с възможност за спортуване, но също и с възможност за себереализация. Това се постига чрез участие в занимания за придобиване на  специфични умения – особено такива, свързани с художественото творчество (грънчарство, тъкачество и др.). Стремежът към себереализация се превърна през последните години във важен съдържателен елемент на отдиха.
  • Гостоприемство – да се почувстваш като гост, дори нещо повече – като приятел, защо не и като член на семейството, е друг важен елемент на селския туризъм. Потребителят иска да излезе от анонимността на туриста в големия туристически комплекс. Ролята на гост го превръща от наблюдател в участник в селския живот.
  • По-евтина ваканция на село – поради възможността да се избира сред повече средства за подслон, които включват и сравнително евтини селски къщи, малки семейни хотели, частни квартири и други.

 

Моля, отделете минута, за да оцените отговора, който получихте чрез въпросника, наличен на следния линк: https://steps-bgmk.eu/prashalnik/

Your Answer

14 + 9 =