DWQA QuestionsCategory: QuestionsКакво е необходимо за предлагането на успешен селски туризъм?
Борислав Иванов asked 6 years ago

Какво е необходимо за предлагането на успешен селски туризъм?

1 Answers
generaladmingeneraladmin Staff answered 6 years ago

Подобно на всеки туристически продукт, селският включва важни компоненти като:
• Транспорт, за да достигне туристът лесно, приятно и относително бързо до избраното място за почивка и да бъде мобилен по време на престоя си;
• Удобна настанителна база – освен че е типична за българското село, тя трябва да предлага всички удобства за задоволяване на обичайните санитарно-хигиенни нужди и нужди от хранене.
Трябва да се поддържа ред и чистота. Да се обновяват твърде старите и неподходящи за подслон селски къщи. Новопостроените е добре да съответстват на типичната местна архитектура. Вътрешният интериор трябва да пресъздава характерния селски бит на географския район.
• Туристически атракции – не е достатъчно да има природни и културно-
исторически забележителности. Трябва посетителят да има възможност да общува с тях.
Спецификата при селския туризъм е, че обслужващият персонал в повечето случаи е представен от членовете на семейството. Те не са образовани и обучавани, за да обслужват посетители, но все пак тяхната най-силна черта е гостоприемството и желанието да посрещнат в домовете си и в населеното място хора от други части на страната.

 

Моля, отделете минута, за да оцените отговора, който получихте чрез въпросника, наличен на следния линк: https://steps-bgmk.eu/prashalnik/

Your Answer

6 + 18 =