Повик до граѓаните од Североистокот: Споделете го вашето искуство за комуналната хигиена во општините

Квалитетните комунални услуги, во кои спаѓа  управувањето со отпадот  и заштитата на животната средина, се елементарни услови за квалитетен живот на граѓаните.

Според Вашите коментари на нашиот медиум, оваа област е една од „болните“ точки за жителите од Североисточниот регион, кои имаат бројни забелешки на одржувањето на  комуналната хигиена.

Ве повикуваме да се вклучите во нашето истражување и да помогнете да ги откриеме најкритичните точки и слабости на системот во оваа сфера.

Целта е  да дадеме придонес во откривање на најголемите проблеми во регионот, да ги лоцираме надлежностите и одговорните, но и да побараме решенија за подобрување на  услугите за граѓаните.

https://www.kumanovonews.mk/vesti/povik-do-gradjanite-od-severoistokot-spodelete-go-vaseto-iskustvo-za-komunalnata-higiena-vo-opstinit